Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Tarımsal alanların tahribi ve hayvancılığın gerilemesi beslenme sorunlarının çözümünde dikkatlerin su ürünleri yetiştiriciliği ile avcılığı ve işlemeciliği üzerine yoğunlaşmasına neden olmuştur. Ülkemizde bu konu Üniversitelerin bünyesinde Su Ürünleri Fakülteleri aracılığı ile bilimsel platforma taşınmış, bu alanda yetkin teknik elemanların yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bölümde, ayrı bir lisans eğitimi verilmemekte olup, akademik yapılanma çerçevesinde Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde bilimsel araştırma, danışma hizmetleri ve öğretim elemanı yetiştirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bölüm derslerinde öğrencilere; su ürünlerinde avlama teknikleri, stok tespiti, su ürünlerinin işleme teknikleri, su ürünleri avcılığında kullanılan araç ve gereçlerle bunların teknik özellikleri konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verilmektedir.

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Su Ürünleri Fakültesi, Mersin Üniversitesi, Yenişehir Kampüsü,-33160, Yenişehir / Mersin
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 341 28 15 / 1319
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 341 30 25
  • Birim Sekreterlik e-mail: avlama.isleme.teknolojisi@mersin.edu.tr