Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü

Günümüzde sorumlu ve sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Kültür Balıkçılığı veya Akvakültür) gıda güvencesi açısından stratejik öneminin yanı sıra ülkelerinin ekonomik gelişimine de katkında bulunan bir sektör haline gelmiştir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre bugün Dünyada üretilen toplam su ürünlerinin yaklaşık yarısı Yetiştiricilik yolu ile elde edilmektedir. Yapılan projeksiyonlar Dünyada Yetiştiriciliğin toplam su ürünleri üretimindeki payının yakın gelecekte daha da artacağını göstermektedir. İstihdam ve iş sahası yaratma oranı bakımından da Su Ürünleri Yetiştiriciliği küresel düzeyde önemli bir sektör halinde gelmektedir. Ülkemizde de Su Ürünleri Yetiştiriciliği sektörü hızla gelişmekte ve küresel ölçekte sadece su ürün ihraç eden değil bu alanda teknoloji ve know-how ihraç eden bir endüstriye dönüşmektedir.
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü bu alanda Dünya ve Ülkemizdeki gelişmeleri yakında takip ederek sektörün nitelikli insan kaynağı gereksinimlerine yönelik eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini şekillendirmektedir. Diploma veren bir bölüm olmamakla birlikte Yetiştiricilik Bölümünde başta su ürünleri hastalıkları, besleme, yem teknolojisi, algal teknoloji, kuluçka teknikleri, içsu ve deniz balıkları yetiştiriciliği, üretim planlaması ve su ürünleri ekonomisi olmak üzere yetiştiriciliğin birçok dalında lisans ve lisansüstü dersler ve araştırmalar yürütmektedir.